Kutlama ve Törenlerimiz 2023-2024

Nis

Okul mescidimizde Kadir Gecesi programı icra edildi. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve görevli öğrencilerimize teşekkür ederiz. Hayırlı kandiller.

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul'un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü, saat 19.45'te Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda vefat etmiştir. Mehmet Akif'in babası Mehmet Tahir Efendi (1826-1888) ve annesi Emine Şerife Hanım'dır (1836-1926). Mehmet Tahir Efendi çocuk yaşta Arnavutluk'tan İstanbul'a gelerek tahsil etmiş ve Fatih Medresesi müderrisliğine kadar yükselmiş âlim ve arif bir zattır. Annesi ise aslen Buharlı olan Tokatlı bir aileye mensuptur. Ailenin Akif'ten sonra Nuriye adında bir de kızları olmuştur.

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

OKULUMUZDA YAPILAN İSTİKLAL MARŞI'MIZA SAHİP ÇIKMA VE MEHMET AKİF ERSOY'U TANIMA YARIŞMASI TAMAMLANMIŞTIR. KAZANAN SINIFLARIN AÇIKLANMASI VE BAŞARI BELGELERİNİN VERİLMESİ 12 MART 2024 TARİHİNDE YAPILACAKTIR. EMEĞİ GEÇEN AYÇA GENÇ, REYHAN YEŞİLBAĞ ÇAMURCU, HANDAN SEZGİN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'ı Anma Günü pano çalışması yapılmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

Şbt

Beraat Kandili okulumuz mescidinde yapılan etkinlikjlerle icra edilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

REGAİB GECESİNİN FAZİLETİ

“Receb ayının ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Regâib, Arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be" kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarfetmek demekti

Regâib gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

Resûlullah ümmetine şu duayı telkin etti: اَللّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فيِ رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا رَمَضَان

“Ey Allâhʼımız! Receb ve Şâbânʼı mübârek eyle, Ramazanʼa mülâkî eyle / ulaştır.”(Taberânî, Evsat, IV, 189; Beyhakî, Şuab, V, 348. Krş. Ahmed, I, 259)

Üç Aylar, dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır. Receb ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ayı ile sona eren Üç Aylar’ı dualarla ibadetlerle geçirmek çok önemlidir.

Bu gecenin yapılmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Allah kabul etsin

Kas

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katkılarıyla "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlandı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Öğretmenler günümüz kutlu olsun , nice yıllara....

Kas

"Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'üncü yılında okulumuzda yapılan anma töreni ile saygı,sevgi, özlem, minnet ve rahmetle andık.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar öğretmenlerimizin önderliğinde öğrencilerle birlikte hazırladıkları güzel panolar için teşekkür ederiz. Bayramımız ülkemize ve bizlere hayırlı olsun.

Eyl

İlköğretim haftası okul bahçemizde yapılan programla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.