Gezi

Olgunlaşma Entitüsüne geziye gidilmiştir.

May

Okulumuz öğrencileri MTA Müze!sine gezi yapılmistır. Katılımlaeından dolayı görevli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

8.Sınıf öğrencilerimizi Anıtkabir ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne gezi düzenlenmiştir. Amaç derste öğrenilen bilgilerin müzedeki görsellerle desteklenmesi, öğrencilerin vatan ve millet sevgisini pekiştirmek amaçlanmıştır.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi 4 bölünden oluşuyor.

Birinci bölümde, Atatürk'ün kullandığı eşyalar, kendisine yabancı devlet adamları tarafından hediye edilen eşyalar ile Atatürk'ün manevi evlatlarından Afet İnan, Rukiye Erkin ve Sabiha Gökçen tarafından müzeye bağışlanan Atatürk'e ait eşyalar bulunmaktadır.

İkinci bölümde, Çanakkale Savaşları, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz'un anlatıldığı panorama ile yağlı boya tablolar yer alır. Bu bölümde ziyaretçilere Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda yaşanan güçlükler segilenmektedir.

Üçüncü bölümde, Millî Mücadele ve devrimlerin anlatıldığı galeriler ile Mustafa Kemal Atatürk'ün mezar odası yer alır. Bu bölümde 1919-1938 yılları arasında, Atatürk dönemine ilişkin olaylar  anlatılmaktadır.

Dördüncü bölümde, Mustafa Kemal Atatürk'ün kütüphanesinde yer alan 3.123 adet kitabın sergilendiği Atatürk Özel Kitaplığı bulunmaktadır. Anıtkabir'in inşası, Atatürk'ün hayatı ve Anıtkabir'de yapılan törenlerin belgelerinin yer aldığı bilgisayarlar da bu bölümde yer almaktadır.

Geziyi düzenleyen öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.