Dijital Beceriler ve Web Araçları Etkin Kullanımı

Okulumuzda Kts etkinliklerinden teknoloji okuryazarlığı, web araçları, dijital platformlar ve e-içeriklerin etkin kullanımı kapsamında öğretmenlerimiz tarafından işbirliği içerisinde etkinlikler yapılmıştır. Öncelikle İnovasyon Eğitimi alan öğretmenlerimiz Nuriye Çakmak, Meral Şahin , Emine Evler Ünal, Leyla Erhan ardunio,  robotik kodlama, 3D tasarım programları ve 3D yazıcılar ve Web2 araçlarını kullanarak çeşitli öğretim materyalleri geliştirmişlerdir. Okulumuz öğretmenlerinin geliştirmiş oldukları materyaller ilk üçe girmiştir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nuriye Çakmak ve ekibinin tasarlayıp ürettiği "İyilik Rampası" adlı çalışma birinciliği, Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Meral Şahin'in ekibi ile tasarlayıp ürettiği "Ses Sensörlü Mayalama" adlı çalışma ikinciliği kazanmıştır. Matematik öğretmeni Leyla Erhan ve ekibi görme engelliler için tasarladıkları ses sensörlü bir materyali, Fen Bilimleri öğretmeni Emine Evler Ünal örüntüleri içeren dijital materyallerini üretmişlerdir. Diğer öğretmenlerle işbirliği içerisinde üç branşın kazanımlarını (Din Kültürü-Degerler Eğitimi, Fen Bilimleri, Matematik) kapsayan  "İyilik Rampası"  adını taşıyan ders materyali derslerde öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Bunun yanında "ODTÜ Dijital Öğretmenler" eğitimini alan öğretmenlerimiz işbirliği içerisinde VR gözlükleri kullanarak dersleri dijital becerileri geliştirecek şekilde işlemişlerdir. DKAB derslerinde kutsal mekanları VR gözlüklerle gezen öğrencilerimiz fotoğraflarda mevcuttur. Emel Ok hocamız önderliğinde İngilizce derslerinde dijital becerilerin geliştirilmesi için zümrece ortak çalışmalar yapılıp dersler etkin bir şekilde işlenmektedir. Web2 araçlarından Plickers, Cram, Canva gibi programlar kullanılarak hem öğretmenler materyal hazırlamada kendilerini geliştirmiş hem de öğrenciler kendi materyallerini hazırlayarak derslerini aktif bir katılımla işlemişlerdir.  Fotoğraflarda interaktif saat uygulaması ile işlenen İngilizce dersinde eğlenerek öğrenen ve web2 araçlarını ve çeşitli dijital uygulamaları  aktif kullanan öğrencilerimiz görülmektedir. Ayrıca okulumuzda yapılan tüm etkinlikler Web2 araclari kullanılarak düzenli olarak dijital platformlarda ve okulumuzun girişinde bulunan ekranda  sunulmaktadır. Okulumuz öğretmenleri dijitalleşme yolunda aldıkları eğitimlerle hem birbirlerini gelişmeye teşvik etmekte hem öğrencilerine yeni eğitim öğretim metodları ile yeni öğrenme becerileri sunmaktadırlar.

31-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202228-05-202227-05-202227-05-2022

Yayın: 27.05.2022 - Güncelleme: 31.05.2022 12:23 - Görüntülenme: 277